Antwoorden

Je zit met vragen en daarom wil je antwoorden. Want digitaal ondertekenen is waarschijnlijk nieuw voor jou en jouw bedrijf. Begrijpen we toch?! Daarom leggen we je alles uit, kan je daarna zelf beslissen of je met ons wilt samenwerken of niet.

Hoe werkt ProfSign?

ProfSign is ontwikkeld door juristen, advocaten, it’ers en User Experience designers om jouw gebruiksgemak te optimaliseren en je ijzersterke, vriendelijke software te kunnen bieden.

Moet je software installeren om te kunnen ondertekenen?

Het is niet nodig om software te installeren om te kunnen ondertekenen. Jij meldt je bij ons aan en vanaf dat moment kun je aan de slag om documenten en contracten te laten tekenen. Jij en jouw klanten hoeven dus niets op de computer, tablet of telefoon te installeren.

Hoe kan je de status van een verzoek controleren?

De grijze bolletjes in het overzicht van de verzoeken die je hebt uitstaan worden groen als een ondertekenaar bezig is met het document. Zodra alle partijen ondertekend hebben ontvang je daar bericht van per mail.

Waarop werkt ProfSign?

Jij en jouw klanten kunnen ProfSign gebruiken op elk device en met elke moderne browser. Het maakt dus niet uit of je ondertekent op een telefoon, tablet of computer en of je daarbij gebruik maakt van EDGE, Chrome, Safari of Firefox.

Nog vragen? Neem dan gerust contact op

Privacy

Je hebt waarschijnlijk niks te verbergen, maar dat betekent niet dat nog niet dat bedrijven zomaar met alles aan de halen mogen gaan en daar zijn we het volledig mee eens!

Hoe bewaakt ProfSign jouw privacy?

Wij vinden het super belangrijk dat jouw privacy en die van je klanten wordt gewaarborgd. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat we aan alle wettelijke eisen voldoen. Zo zijn we helemaal AVG-proof.

Antwoorden

ProfSign voldoet aan de AVG

Wij voldoen volledig aan de AVG. Deze is in mei 2016 in werking getreden en vanaf 25 mei 2018 moeten bedrijven aan de nieuwe AVG, ofwel Algemene Verordening Gegevensbescherming voldoen. De AVG is een Europese Verordening die de bescherming van natuurlijke personen regelt op gebied van de verwerking van persoonsgegevens.

Wij verwerken alleen gegevens van je als je je aanmeldt bij ProfSign. Daarnaast gebruiken we Google Analytics om de bezoekersaantallen en conversie te meten.

Als je klant wordt vragen we je om akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden, gebruikersovereenkomst en verwerkersovereenkomst.

Heeft ProfSign een verwerkersovereenkomst?

Omdat we volledig in lijn met de AVG willen werken die op 25 mei 2018 is ingegaan hebben we een verwerkersovereenkomst. Deze is volledig AVG-proof. Ook leggen we in deze overeenkomst uit wat we met alle data doen en hoe lang we die bewaren.

Nog vragen? Neem dan gerust contact op

Identificeren

Afhankelijk van het soort contract is het verstandig om te kiezen voor SMS of iDIN-verificatie.

Waarom is SMS-verificatie belangrijk?

Bij elk document is het belangrijk om te weten door wie het is ondertekend. Dat is natuurlijk goed te controleren door het te mailen naar jouw klant of contactpersoon, maar nog veel beter kan je verifiëren of daadwerkelijk is ondertekend door de persoon waaraan je dat vraagt door een SMS of IDIN-verificatie.

Waarom is iDIN-verificatie nodig?

Verificatie per SMS is al een super sterk bewijsmiddel als het ooit zover mocht komen dat je moet aantonen dat het contract daadwerkelijk is ondertekend door de betrokken partijen, maar iDIN is daarin nog veel sterker. Er wordt namelijk een verificatie via de bank gevraagd, waarbij de ondertekenaar moet inloggen via iDEAL.

Uiteraard vindt geen betaling plaats, maar bevestigt de bank wel de identiteit van de ondertekenaar.