Contract opstellen

Eenvoudig een contract opstellen voor je eigen bedrijf doe je zelf online via onze tool, zodat je zeker weet dat de overeenkomst goed is opgesteld,  juridisch gezien volledig rechtsgeldig is en aan alle regels voldoet.

Hoe kun je een contract opstellen?

Het opstellen van een contract is eenvoudig. Je kunt ons stappenplan gebruiken of de checklist toepassen als je een overeenkomst gaat opstellen, maar eenvoudiger is het om de online tool te gebruiken die aan de hand van enkele korte vragen binnen een paar minuten rechtsgeldige contracten maakt.

Welk contract wil je maken?

Bedrijf starten

Huren

Zakelijk

Kopen

Financieel

Werkgever & werknemer

Nog vragen? Neem dan gerust contact op

Waarom moet je een overeenkomst opstellen?

Een mondelinge overeenkomst is natuurlijk rechtsgeldig, maar ga het maar bewijzen. Precies, dat is ontzettend lastig. Daarom is het verstandig om een contract op te stellen als je met iemand in zee gaat. Gewoon omdat je dan altijd weet waar je aan toe bent, maar ook om bij eventuele discussie te kunnen aantonen wat de afspraken waren.

Tot enkele jaren geleden vroeg een advocaat honderden euro’s als je een contract wilde laten opstellen en dat gebeurt nog steeds, maar is eigenlijk niet meer nodig. Een goed contract kun je eenvoudig zelf online laten opstellen door een generator. Deze zijn rechtsgeldig en uiteraard kun je altijd nog advocaten raadplegen als het ingewikkeld wordt en maatwerk nodig is.

Contract opstellen

Hoe kun je zelf een contract opstellen?

Er is een aantal manieren om zelf een contract op te stellen. Dit kan door een gratis voorbeeld van internet te trekken of een tool te gebruiken die aan de hand van enkele gegevens een rechtsgeldig contract genereert. Dergelijke tools geven je de meeste juridische zekerheid, omdat ze zijn up-to-date worden gehouden door juristen en advocaten. Dit is vaak niet het geval bij gratis voorbeelden.

Mocht je die wel gaan gebruiken, dan is het verstandig om onze checklist ernaast te leggen, zodat je weet wat er in een overeenkomst moet staan zodat hij geldig is en je hem goed kan gebruiken als particulier en voor je bedrijf of organisatie.

Wat moet er in een contract staan?

Om te voorkomen dat je geen geldige overeenkomst hebt of dat de afspraken niet duidelijk zijn, moet een contract aan enkele regels voldoen. Ons stappenplan of eigenlijk de checklist geeft precies aan wat er minimaal in contracten moet staan, dit zijn:

  1. Wat zijn de namen van de betrokken partijen?
  2. Welk tarief of welke rente wordt overeengekomen?
  3. Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing?
  4. Wat is de duur van de overeenkomst?
  5. Hoe wordt de aansprakelijkheid geregeld?
  6. Wat is de betalingstermijn?
  7. Hoe kan je het contract opzeggen?
  8. Welk recht is van toepassing bij conflicten?

Tot slot is het belangrijk dat de betrokken partijen de overeenkomstondertekenen én dat zij een paraaf plaatsen op elke pagina. Juist hierdoor kan later worden aangetoond dat partijen inderdaad elke pagina hebben gelezen en dat geen enkele pagina is aangepast na het ondertekenen ervan.

Nog vragen? Neem dan gerust contact op

Wat zijn de kosten van een contract laten opstellen?

De kosten van het laten opstellen van contracten is afhankelijk van enkele factoren. De meest goedkope manier zijn gratis voorbeeldcontracten, maar die zijn juridisch vaak niet zo sterk. De meeste particulieren en bedrijven gebruiken daarom online software die de overeenkomsten kan opstellen. Dit kan van een simpel contract tot een internationaal contract opstellen.

In het geval van internationale overeenkomsten of ingewikkeldere zaken die grotere financiële gevolgen kunnen hebben wordt na het gebruik van een online contact vaak gekozen voor maatwerk door een jurist of advocaat. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten, omdat je de basis al voordelig door de generator hebt laten opstellen.