Digitale handtekening

Loop voorop met veilige contracten en documenten

N

Plug & Play

Alles is meteen toegankelijk en werkt eenvoudig via onze website of door een koppeling van je eigen software met de API. Oh… En je klanten hoeven niks te installeren.
N

Beveiligen

Wij beveiligen alles voor jouw digitale ondertekening met de laatste technieken en daarmee voldoen we aan alle eisen voor een rechtsgeldige handtekening.

N

Veilig en goedkoop

Veiliger en goedkoper alle contracten en documenten laten ondertekenen doe je met onze juridisch sterke digitale handtekening software voor bedrijven.

Wat zijn de kosten?

Onze software voldoet aan alle wettelijke eisen uit eIDAS-verordening en het Nederlandse Burgerlijk Wetboek voor vermogensrecht. Daarmee is de elektronische handtekening rechtsgeldig.

Uitleg

Het aantal mensen en bedrijven dat een digitale handtekening zal gebruiken neemt enorm toe. Ook bij de overheid stapt men over.

Binnen anderhalf jaar zal vrijwel heel zakelijk Nederland dit gebruiken en dit daarmee ook vragen van haar klanten om documenten en facturen te ondertekenen.

In deze uitleg vind je er alle informatie over.

Nog vragen? Neem dan gerust contact op

Je digitale handtekening maken is simpel.

Dit doen jij en je contractpartijen eenvoudig online.

Wij leveren de software zodat je jouw klanten kunt laten tekenen. De ondertekenaar hoeft geen extra programma te installeren en kunnen ter plekke een handtekening aanmaken als je hen een document, factuur of overeenkomst stuurt per mail.

Bijvoorbeeld in Word of PDF.

digitale handtekening

Zijn deze handtekeningen rechtsgeldig?

De digitale handtekening zetten is rechtsgeldig.

Sterker nog, er is een wet die bepaalt dat de digitale handtekening gelijk staat aan de geschreven handtekening.

Dit in samenwerking met de EU verordening “betreffende elektronische identificatie en vertrouwensdiensten voor elektronische transacties in de interne markt (eIDAS) zorgen voor geldige handtekeningen met juridische waarde.

De handtekening op papier is straks verleden tijd.

Hoe werkt digitale handtekening software?

Jouw digitale handtekening plaatsen werkt eigenlijk hetzelfde als de papieren handtekening, maar dan op een tablet, laptop of computer. Alleen heb je veel meer mogelijkheden en is het veiliger. De handtekening plaats je bijvoorbeeld onder een contract, koopovereenkomst, factuur en vrijwel alle belangrijke documenten.

Een handtekening scannen is dus niet meer nodig.

Het is namelijk plug & play. Je verstuurt simpelweg het document dat je wilt laten ondertekenen en de contractspartij kan zonder dat extra programma’s moeten worden geïnstalleerd ondertekenen. En als de ondertekenaar dat niet doet binnen de door jou gewenste termijn, dan kun je gewoon een vriendelijke herinnering sturen.

Hoe kun je een digitale handtekening maken?

Wat zijn de eisen aan de handtekening?

Een gekwalificeerde handtekening heeft een certificaat.

Dit certificaat is een digitaal bestand dat aan het oorspronkelijke document is toegevoegd.

Deze certificaten worden uitgegeven door certificatiedienstverleners en zijn bijvoorbeeld het Public Key Infratructure of PKI-certificaat.

De dienstverleners worden gecontroleerd door de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA). Deze gekwalificeerde handtekeningen zijn altijd rechtsgeldig. Of hij nu staat op het document, de factuur of een overeenkomst.

Hoe werkt deze handtekening juridisch?

Volgens de Nederlandse wetgeving heeft de digitale handtekening juridisch gezien dezelfde waarde als een handgeschreven handtekening.

De juridische waarde doet dus niets onder voor een ouderwetse “krabbel” en wordt daarom steeds meer gebruikt. Bijvoorbeeld voor het ondertekenen van een arbeidsovereenkomst, koopovereenkomst, documenten of factuur.

Hoe beveiligen wij jouw handtekening?

Wij beveiligen onze website, API en alle koppelingen die worden gemaakt met de nieuwste SSL-certificaten. Ook denken we aan je privacy.

Een SSL-certificaat zorgt voor het versleutelen van alle informatie en wordt zo veilig geacht dat het ook wordt gebruikt voor DigiD en internetbankieren.

Ook voldoen we aan de eisen van artikel 3:15a BW en de Richtlijn van het Europees Parlement voor elektronische handtekeningen.

Profsign logo