Elektronische handtekening

Laat je relaties veilig factureren, contracten en documenten ondertekenen

N

Rechtsgeldig

Het gebruik van de elektronische handtekening is volledig rechtsgeldig. Sterker, de geldigheid komt omdat het in de wet en de EU-verordening eIDAS is opgenomen.

N

Plug & Play

Start meteen en ga vandaag nog werken met digitale handtekening software. Je klanten en werknemers hoeven geen software of app te installeren, dus je kunt meteen starten.

N

Veilig

Onze software is veilig en onze website wordt beschermd met de laatste SSL-certificaten die ook worden gebruikt voor online betalingen en internet bankieren bij banken.

N

Controleren

De geldigheid en afzender van de elektronische handtekening controleren is erg belangrijk. Hoe beter de software dit doet, hoe sterker je juridisch staat in een eventuele rechtszaak.

Hoe werkt elektronische handtekening software?

De elektronische handtekening is dé manier om je klanten en werknemers een factuur, contract of document te laten ondertekenen. Ze zullen geen digitale handtekening aanmaken bij ons op de website, maar gewoon ter plekken tekenen. Daarna wordt het een juridisch technisch verhaal, waarbij wij zorgen dat je elektronisch gegevens met een digitaal document meestuurt om te kunnen verifiëren dat wie de afzender is.

Nog vragen? Neem dan gerust contact op

Hoe kun je een elektronische handtekening maken?

Als je een digitale handtekening nodig hebt, dan kun je deze op verschillende manieren maken. Onze software is erop gericht dat bedrijven hun klanten hun elektronische handtekening kunnen laten plaatsen en zelf documenten en facturen kunnen versturen die gewaarmerkt zijn met elektronische gegevens waardoor de ontvanger kan controleren van wie het afkomt. Je kunt dus ook zelf je elektronische handtekening maken en invoegen voordat je dergelijke documenten verstuurd.

Elektronische handtekening

Wat ons veel gevraagd wordt over handtekeningen zetten op het internet?

Hoe kun je jouw handtekening plaatsen?

Een elektronische handtekening plaatsen gaat bij ons heel eenvoudig via de laptop, computer, smartphone of tablet zoals de iPad. Je kunt je contractspartijen eenvoudig overal waar internet is laten tekenen. En wil je zelf een digitale handtekening maken, dan kan dat natuurlijk ook. Zo ziet iedereen dat het bericht van jou afkomstig is en dus aan alle vereisten voor veiligheid en privacy voldoet.

Hoe zit het juridisch met de handtekening via internet?

De gewone elektronische handtekening is vaak niet voldoende bewijs, maar de geavenceerder elektronische handtekening staat juridisch gelijk aan de handgeschreven handtekening. Dit geldt voor contracten, documenten en facturen. Daarom dus ook voor een elektronische handtekening die wordt geplaatst onder de arbeidsovereenkomst of een factuur. De gekwalificeerde elektronische handtekening heeft vooralsnog te weinig draagvlak en zal pas aan ons systeem worden toegevoegd als dat wel zo is of als de maatschappij daarom vraagt. Op dit moment is dat nog niet het geval.

Is een online handtekening onder een arbeidsovereenkomst rechtsgeldig?

Een arbeidsovereenkomst kun je elektronisch ondertekenen. Je kunt deze overeenkomst namelijk zowel mondeling als schriftelijk overeenkomen.

Het is dus mogelijk om een bindende arbeidsovereenkomst te sluiten door op je tablet, computer of smartphone de arbeidsovereenkomst te ondertekenen met de muis of je vinger.

Het is bij overeenkomsten tussen een werknemer en werkgever wel aan te raden om gebruik te maken van onze sms-verificatie.

Op die manier kan namelijk beter worden bewezen dat het contract inderdaad is ondertekend door de werkgever en werknemer.

Voor de proeftijd, het concurrentiebeding en het boetebeding moet wel aan het schriftelijkheidsvereiste worden voldaan, maar dat zal zeer binnenkort worden verruimd.